Monday, December 19, 2011

Wednesday, December 07, 2011

Wordless Wednesday : 03 - Jantung Hati Mama

Iman, mama sayang Iman. Be a good boy k.. Love you a lot. Please take of your lil sis Jasmine.

Wednesday, November 23, 2011

Wordless Wednesday : 02




TAMAN MERDEKA

Sunday, November 20, 2011

tentang hidup


salam ukhwah. terlalu lama diri ini tidak mencoretkan sesuatu di ruangan ini. Bukan hanya masa yang tidak mengizinkan, tetapi jejari milikku yang terlalu tidak sehaluan dengan kata hati. Hati meronta untuk mencoretkan, tetapi tidak jejari yang sentiasa kepenatan. Maaf jejari. Bukan niat untuk memaksa, tetapi demi menaikkan taraf hidup, terpaksa memaksa jejari dan segala anggota badan untuk sentiasa berkerja. Biarpun masa rehat tidak mencukupi. Malah waktu tidur juga tidak sesempurna manusia lain. tetapi kerana demi sebuah kehidupan, demi sebuah tanggungjawab, terpaksa kukorbankan semua itu.

Hidup ini tidak selalunya indah. Tidak selalunya bahagia. Tidak sentiasa kita akan ketawa. Ya, aku akui. Kehidupan aku terlalu banyak dugaan dan cabaran. Sekejap di atas, sekejap di bawah. Namun, aku bersyukur. Terlalu bersyukur.. Dari kecil sudah di ajar berdikari. sudah di ajar untuk memimpin dan memegang tanggungjawab. Didikan orang tua telah mengajar aku untuk berusaha untuk mencapai segala apa yang diinginkan. Terima kasih buat ibu dan ayah kerana didikan yang diberikan. Kerana hasilnya didikan mereka jugalah aku kuat untuk terus memikul tanggungjawab mendidik, membimbing dan menjaga adik ku. Terlalu berat untuk wanita seusia aku yang telah kehilangan ibu bapa untuk memikul tanggungjawab ini. Tapi aku perlu kuat. Terpaksa ketepikan cita-cita dan cinta demi sebuah kehidupan. Impian untuk menjadi akauntan terpaksa dilupakan. terlalu banyak hal yang perlu didahulukan.

Senyuman. Gelak tawa. semuanya sentiasa ada everytime kat life aku. tetapi, disebalik itu semua, terlalu banyak cabaran dan dugaan yang harus aku lalui. kadangkala sampai tidak tertanggung. namun aku tidak pandai untuk meng'gambar'kan apa yang aku alami. hanya senyuman dan gelak tawa sahaja yang mampu aku tunjukkan. kerana aku tahu, senyuman dan gelak tawa itu mampu untuk aku melupakan segala masalah yang aku hadapi.

manusia tidak sempurna dan tidak diminta untuk dilahirkan untuk menhadapi terlalu berat dugaan. begitu juga dengan aku. namun, tidak pernah sesekali perasaan menyesal lahir dari hati ini. ini sudah takdir ku. aku terima seadanya. kerana aku tahu ramai lagi manusia yang terpaksa menghadapi segala cabran, dugaan dan masalah. dan sebagai manusia biasa, aku harus mengharunginya dan berusaha untuk mengatasi segala-galanya kerana setiap masalah pasit ada penyelesaiannya. yang penting usaha.

Hopefully aku terus kuat untuk mengharungi semua ini. Insyaallah.


p/s : terlalu merindui arwah ibu bapa ku. Al-fatihah untuk mereka. semoga mereka ditempatkan di antara orang-prang yang beriman kepadaNya. Amin...

Thursday, November 17, 2011

Makan-makan time bufday n the five.. wee~










p/s : Mood malas nak menaip.. hanya display gamabr sahaja.. hehe~

Wednesday, November 02, 2011

Wordless Wednesday : 01






p/s : Terlalu merindu.... weee~

Friday, September 30, 2011

~ C buaH aTi~


















p/s : Muhammad Iman bin Zarin Zin. Mama sayang Iman. Be a Good boy okhay. Please always make Mummy n Daddy smile coz u dear. N don't forget to protect Jasmine.. LuV u so muCh....

Sunday, August 14, 2011

Mood Rajin Nak BerbLog..

Tetibe ade mOod Nk wt entry.. time wat bLog waLking td, terbaca entry dri one of faVourite blogger sy.. dya (http://dealuvish.blogspot.com).. pas tue, berminat lak nk trY.. so, scroLL down ur moUse pLease.. hehe..


1. Best place to cry?
If mood sgt seday, mane2 je leY naNgis.. even kt shopping coMplex.. haHa.. but, sy nie hati batu.. hoho~ (hanya 2 tHing jeK yaNg leY wat sy seNag touching.. hehe~)

2. The thing you love the most?
Family, lover, life n IMAN

3. Tell us your dream last night?
Rahsia la.. Malu.. hehe~

4. Ever hate someone so bad?
Kadang-kadang.. tp aKAn cepat lupakan.. hehe~

5. The biggest lie you've heard?
nOt sure..

6. Ever lied to someone you love the most?
Yup. But, untuk jaga perasaan n perhubungan termasuk family.. huhu~

7. What's the worst thing you've ever done?
Tak belajar betul time form 4 n 5.. huhu~

8. Wanna be someone else than yourself?
Never!

9. Ever slapped someone?
YES. My younger sister. 1 n only. N i promise, tue last i slap her. kekerasan tidak mampu mengajar seseorang tentang kehidupan.

10. Last time you cried?
Yesterday. Ramadhan nie, makan je mUntah.. makan muntaH.. serius boring n saket sampai t'nangis.. huhu~

11. Biggest crush?
Asyraf Muslim!

12. Last mall you went to?
City Square.. nak lagi tepat, Tesco Seri Alam. but bgi saya tue da bukan mall coz ari2 akan ke tesco.. dah macam pasar ikan da.. haha~

13. Last friend you talked to?
Angah. dye jek yg akan i call n sms ary3. hehe~


14. Last favourite Indonesia song that you've heard?
D'Masiv.. Jangan menyerah.

15. Last person who hates you?
No idea.

16. Biggest lie you said?
No idea.

17. Who do you think is the most ambitious person you know?
Myself.. hehe..

18. What do you want to eat right now?
Steamboat n aYam goreng mcd.. saNgat gilerkannya.. hehe.. but, rindu sama popeye's la.. kt jb xde.. huhu~

19. Where you at?
johor. masai. depan tv n lappy.

20. Have you EVER failed a subject at school?
never. tp hampir2.. sejarah.. haha~

21. What's on your mind right now?
fikir nak bina life dengan lebih baik.

22. Honestly, who are you chatting online right now?
no. not intereted.

23. What is it that you REALLY should be doing right now?
Jumpa Iman. Kangen..!

24. Have you brushed your teeth today?
Min 2x 1day.

25. Who's your best friends in the world?
Bella.

26. Honestly, who do you think is the hottest person alive?
No idea.

27. Honestly, are you a good friend?
No idea..

28. Honestly, do you really think going to school is important?
of course!

29. Honestly, who makes you happy most of the time?
family , lover n IMAN..

30. Honestly, what makes you so sad about right now?
tinggalkan my lil sis wif my bro.. huhu..

31. Honestly, how old are you now?
will be 23 years old on 9 november.




p/s : Dya, izinkan ayein copy taw.. weee~

Saturday, August 13, 2011

Kad Kahwin Asyraf Muslim

#copyright @mforum.com.my

wah, sangat cantik dan unik kad kawen asyraf nie.. tak pernah jumpa lagi kad kawen macam nie.. Sangay banGGa dan salute sama Asyraf. bertuah betul bakal isteri dYe kan. Hopefully, jodoh mereka berpanjangan.. Aminn..

Friday, August 12, 2011

~boLA~

Saya memang seorang peminat setia bola.. tp untuk menulis tentang bola, sangat sukar untuk saya lakukan. Namun, perlawanan antara Malaysia dan Singapura yang lalu telah membuatkan saya terpanggil untuk menulis. selepas membaca entry bola dari blogger kesukaan saya Dya (http://dealuvish.blogspot.com/) akhirnya, saya rajinkan diri untuk menulis.

Menang & Kalah??? ya, itu memang adat pertandingan. Namun kekalahan Malaysia pada Singapura sedikit mengecewakan saya kerana Malaysia perlu menunggu beberapa tahun lagi untuk mempunyai peluang melayakkan diri ke World Cup. Nanti, akan adakah pemain Malaysia sehebat Safee Sali.. akan adakAh GK sepaNtas Apek..? mampukah lagi mereka-mereka ini mengekalkan kehebatan untuk menyertai next World Cup..? Siapakah yang mampu menjawab persoalan ini..???

Biarpun Malaysia kalah, namun saya bangga dengan Malaysia kerana pemain kita 100% MALAYSIAN.. tiada pemain import yang digunakan tidak seperti Singapura yaNg kekuatan mereka pada pemain import.. sYAbaS tiGerS..!! u r veRy awesOme..! 2nd game yang diadakan di Kuala Lumpur sangat hebat. Walaupun selepas mata 1-1, pemainan sangat hambar, dan saya tidak merasakan semangat bola wujud pada diri saya.. y..? kerana saya sedih dan tidak sanggup untuk melihat kekalahan Malaysia. sedangkan saya hanya seorang peminat bola sangat 'shock' bila singapura menyamakan kedudukan, apatah lagi pemain-pemain Malaysia. Namun Malaysia, u r the besT..!!

after game, saya dan Bf hanya diam. tidak tahu untuk berbicara tentang apa. saya faham perasaannya, sebab itu saya juga diam. tidak mahu berbicara soal bola kerana saya tahu dye saNgat kecewa dengan kekalahan malaysia.. text dari dya mengembirakan saya. Yes..! ada kawan untuk meluahkan apa yang terpendam.. thanks dya..

sebenarnya ini yang saya ingin luahkan dan coretkan untuk entry bola..

Safee Sali n Amirul Hadi digelar MONYET....!!! sangat terkejut apabila mengetahui cerita ini. memang itu hak manusia untuk bercakap tentang apa, namun harus diingat, siapa sahaja yang kita katakan, dye juga ada perasaan. apatah lagi apabila kita disamakan dengan haiwan. siapakah yang mengeluarkan statement tersebut terhadap safee n Hadi..? dia adalah wife (Hidayah) kepada kapten singapura. ianya sangat giler okHay..! tahukah dye, Safee n Suaminya itu sahabat baik. tak kan hanya keran safee n hadi melakukan style bicycle kick, dye sanggup mengeluarkan statement sebegitu. n adkah dia juga akan mengatakan suaminya monyet bila suaminya itu melakukan aksi bicycle kick..? tak mungkin kan..? mesti dia akan kata suaminya handsome macam Cristiano ronaldo even bicylce kick setakat kena angin sahaja. Dah menang pun still nak kutut Malaysia lagikah..?? susahnya orang yang mentaliti macam nie.. N hopefully, akan Safee Sali dapat menjaringkan goal dengan style bicycle kick nie especially bila lawan Singapura.. baru padaM muka c Hidayah nie.. (“Manusia yang menggelarkan manusia lain monyet, sebenarnya dia ialah monyet.)

p/s :: saya sangat salute dan sukakan GK Farizal. Tahniah Farizal kerana dipanggil semula untuuk menyertai Skuad KebangsaaN.. Namun Apex, u still the best..

Friday, August 05, 2011

~kaMu~

kaLaupUn syUrgA iTu iNdaH..

aKu teTap piLiH kaMu..

kaLaupUn heMbuSAN aNGiN iTu meNyeNaNgkaN..

aKu teTAp piLiH kaMu..

kaLAupuN waKtu iTu adaLaH nYawA..

aKu aKaN teTaP piLiH kaMu..

beTaPa beSaRnYa kaMu baGikU..

wiR luV

~aYeiN~

Tuesday, August 02, 2011

~haTi iNi~

aNdainYa leLaki taHu, di daLam haTi seOraNg peRemPuaN..
aDa naLuri uNtuK di saYangi..
aDa raSA uNtuk di BerI peRhatiaN..
aDa rAsa untuK di DeNgari keLuh keSahnYA..
aDa waKtu-waKtu mInta di teMAni keSeDihaNNya..

aNdainYa leLAki taHu raJuk seorang peRempUan mInta d pUjuk..
maraH seoraNg peRemPuaN perLu diDekaTi..
seDih seOraNg peRemPuaN perLu di deNgaRi..
GembiRA seOraNg peRemPuaN ingiN di KonGsi..

aNdai leLaki taHu di seBaliK seriBu saTu raSa iTu..
aDa seKepiNg haTi naN leMbut..
bUkaN uNtuK di maNjai..
bUkaN jua UntuK di taTAng baGai mInyaK yAng peNuh..
haNya perLu sedikit perHatiaN..
aGAr raSa kaSih iTu wuJud waLau di saAt jaOH..

keRaNa aNdai leLaki taHu haTi iNi akaN senTiasa bertanYA..
pada diRi seOraNg peRempUan..
wUjUdkaH ciNta iTu di haTi leLaki..
biLa saAt jaOh taNpa perKhabaRAn..

saYAngilAh sesEoraNg iTu aTAs daSAr siAp diRinya seKAraNg..
bUkaN aTAs siaPA diRinYa seBeLum iNi..
cIntaiLah seSeoRang iTu keraNa haTinYa..
bUkaN paRAs rUpa seMaTa-maTA..

Tuesday, June 21, 2011

~father's daY~

now sume sibuk cakap sal hari bapa.. sume say thanks.. n for father's day sume sedar kewujudan bapa.. for me, bapa is everything.. even i xpernah nak merasa kasih sayang ayah mcm orang lain but saya sangat menghargai n sentiasa akan menyayangi ayah even ayah dah tak de.. my life tak sama dengan life orang lain.. tak pernah nak bersembang panjang dengan ayah apatah lagi mahu bergelak tawa.. kami adk beradik sangat takut n hormatkan ayah. even nak mintak duit poket ke sekolah pun kami takut nak bagitahu.. walaupun ayah sebegitu tapi kami tetap sayangkan ayah. kerana ayah begitu ia mampu didik saya untuk berdikari. mampu didik saya untuk pilih apa yang terbaik dalam hidup. seawal umur 16 tahun saya dah belajar berjauhan dengan keluarga. tinggal di sekolah asrama yang sangat jauh dengan rumah yang hanya dibekalkan duit poket sebanyak rm50 sebulan untuk menampung perbelanjaan bulanan. saya hanya akan pulang ke rumah sebulan sekali. tidak pernah dijemput keluarga apatah lagi ayah. kalau dulu saya pernah memberontak kerana tidak mendapat layanan seperti kawan-kawan lain. tp itu semua hanya sekejap. saya fikir, tak semestinya ayah tak melakukan semua itu ayah tidak sayangkan saya. tp beliau hanya mahu saya belajar untuk hidup berdikari. ayah saya bukan seorang yang tidak bertanggungjawab (kawan-kawan yang cakap coz mereka tidak pernah melihat ayah saya) tetapi ia tersangat bertanggungjawab. walaupun beliau tidak menunjukkan dengan perbuatan tapi saya sangat tahu yang ayah saya seorang yang sangat bertanggungjawab. tidak pernha mengabaikan keluarga.. segala keperluan saya sentiasa cukup malah melebihi kawan-kawan saya.. kerana ayah saya telah menyediakan diri saya dengan kesabaran, keberanian n kepandaian yang melebihi kawan-kawan saya. saya sangat bersyukur dengan kurniaan ini.

kadang-kadang terdetik di hati saya, mengapa manusia sekarang yang mempunyai seorang ayah yang yang begitu sempurna tetapi tidak pandai menghargainya.. mereka berani menengking, menipu dan tidak sedar kewujudan ayah. adakha mereka ini terlalu dimewahkan dengan keduniaan sehinggakan tidak tahu menghargai bapa... kemanakah hilangnya budi bahasa mereka..

Ayah..
walau ayah saya telah tiada tetapi ia tetap sentiasa di hati saya. teringat kenangan menjaga ayah selama 2 minggu di hospital sehingga ke akhir hayatnya. Ayah pergi meninggalkan kami di bulan ramadhan. begitu besar dugaan yang Allah berikan kepada kami sekeluarga. namun saya bersyukur kerana arwah pergi di bawah jagaan saya dan ibu. Namun terdetik juga perasaan terkilan di hati kerana tidak dapt berjasa kepada aYah..

aYah,
even ayah tak pernah tunjukkan kasih sayang ayah, tapi saya adik beradik tahu yang ayyah tersangat sayangkan kami. teringat di waktu kejatuhan keluarga, ayah sanggup memberikan ikan goreng di pinggan ayah untuk saya kerana ayah tahu saya tidak makan ikan berlauk. hati saya sangat tersentuh kerana itu ikan terakhir. ayah, saya sangat menghargainya. sampai sekarang saya tidak dapt melupakan peristiwa itu. ianya mengajar saya untuk tidak mementingkan diri dan menghargai apa yang ada.

Ayah, saya tidak tahu macam mana untuk meluahkan perasaan bersyukur saya mempunyai bapa seperti ayah tetapi saya nak ayah tahu yang say sangat sayangkan ayah. terima kasih untuk segalanya ayah.

LAstly, saya harap ayah aman di sana. Al-fatihah.

Saturday, May 14, 2011

~aiShiteRu~

Menunggu sesuatu yang sangat menyebalkan bagiku
saat ku harus bersabar dan trus bersabar
menantikan kehadiran dirimu
entah sampai kapan aku harus menunggu
sesuatu yang sangat sulit tuk kujalani
hidup dalam kesendirian sepi tanpamu
kadang kuberpikir cari penggantimu
saat kau jauh disana
ooo..

Gelisah sesaat saja tiada kabarmu kucuriga
entah penantianku takkan sia-sia
dan berikan satu jawaban pasti
entah sampai kapan aku harus bertahan
saat kau jauh disana rasa cemburu
merasuk kedalam pikiranku melayang
tak tentu arah tentang dirimu
apakah sama yang kau rasakan

walau raga kita terpisah jauh
namun hati kita selalu dekat
bila kau rindu pejamkan matamu
dan rasakan a a a aku
kekuatan cinta kita takkan pernah rapuh
terhapus ruang dan waktu
percayakan kesetiaan ini
akan tulus a a ai aishiteru

hapus sendiri pikiran melayang terbang
perasaan resah gelisah
jalani kenyataan hidup tanpa gairah
o…uo..
banyak segala misi dan ambisimu
akhiri semuanya cukup sampai disini
dan buktikan pengorbanan cintamu untukku
kumohon kau kembali

Tuesday, May 10, 2011

~8maY~

Mother’s day.. tp entRy nie xde kaitan powN.. just nk citer xtiviti yang di laKukan utk hari nie.. outing wif sibling.. hoho.. sebenarnya da 1mggu we all plan sume nie.. last2 minute pLanninE nie cm da nK cancel coz anGah de kt meLaka.. c uda pLak baru nk start keje.. c aCik ape lgi.. benGang la ngaN c uda nie.. da lme ktorg pLan nk outing sesame, uda nie ngade2 p cri keJe.. pdhal cuti sem 2buLAn je kot.. hampir2 nk cancel jgak la pLan ktorg nie.. but alhamduLillah.. jodoh kami kuat.. so, berjumpa la kami di jb town.. hehe~.. macam2 yG kami lakukan.. nak taw aPew.. truskn membaca.. J

Waktu perjuMpaan kaMi kul 2 (ayaT sgt skema la aLong.. hehe) tp kul 11 i nGn boyfie da geraK da.. t’oVr xcitEd kOWt.. hehe.. tp kaMi p breakfast dlu d haBib.. xsedap..!!!! (da taw xsuke maMAk yg p bfast kt sNA jgak asal ha..? boyfie pnye pasal la nie.. hehe.. sowie dear.. ) :-P after breakfast, truS graK ke jB town.. b4 12 da de kt canA.. gler awl kn.. hehe.. kebetulan plak uda n UcU dah sMpai.. jmPA dorg jaP then follow my boyfie shopping.. huHu.. jalaN2 sementara menUnggu c aCik n aNgah saMPai.. lepak2 ngn uda n uCu kt food court cS.. disebaBkan anGah n aCik laMbat lagi, so we all decide utk beli tket wayang dulu.. citer fast kuL 4.30.. da siap beli tket, jumPa anGah n aCik kt bawah.. masing2 dah kebulur, so ktorg p maKan la dulu.. mcD jdi piLihan d waktu lunch hour.. da jumpa ramai2 nie.. ape lagi, kecoh la.. slumber jek ktorg gelak kuat2 mcm xde spew kt sna.. padahal rmai gler yg jeling2 jeles kat ktorg.. lantak ler dorg nk cakap ape.. jnji kami happy.. hehe.. c boyfie pown nmpaknya dah join kepale ngan kami.. so, xdela dye bowink sgt.. hehe…

## c bOyfie Yg da leY kebuLur.. hehe~

## uCu n uda yG sGt lawak.. hehe~

## aCik, aLong, aNGah~

## tHe hot siBling.. hehe~



daH selesai makaN ktorg grak ke level 7 utk tgok wyg.. but.. otw nk ke level 7 de 2 peristiwa yg sgt lawak terjadi.. hehe..
1st ) anGAh – peristiwa handbag..
Ntah mcm mane handbag anGah ley jdi cmnie.. sume nie keje uCu n uda la.. tgok jela gelagat dorg ye.. yg penting ianya sangat lawak.. hehe~







## muke apY dpt beG.. hehe~

time nie memaNg aNgah kne geLak haBis2an nGn ktorg.. hihi~ sowie anGah..

after aNgah da dpt bLik baG dye ktorg truskn pjlaNan.. chewah.. hehe.. d sebabkn masIng2 da kekenyaNgan, so sume maLAs nk nek escalator utk ke level 7.. so, ktorg decide utk nek liFt jeK to level 5 then nek escalator 2 leVel 7.. d sebabkn ktorg outing weekend, so lift pown aGk lmbat la nk smpai coz rmaI yg gne.. igtkn ktorg jek yg pemalas.. hehe.. tengah2 tnggu lift 2, ta taw la spew antra we all yg ckp t if lift ade jgn kasi owg len nek.. biar kte2 jek nek.. t ley snap pic kt dlm lift.. hello.. igt dapat ke.. weekend kot.. hehe..

xlme pas 2 lift pown smpi ler... (i da tergelak2 time create entry nie.. mjur xde spew kt cnie.. mmg lawak la kjdian lift nie.. hehe) lift smpi jek uda ngn cnfident trus cepat2 msuk lift.. ktorg nk masuk.. mak ai.. rmi gler.. xmuat kot utk ktorg b'6.. belum smpat nk wt ape2 lift da tutup.. uda lak de lam lift.. t'gamam kot.. mmg xley blah r muke dye time 2.. ksian pown ade.. n effectnya, ktorg geLak puas2.. smpi kuar air maTa kot.. mmg lawak gler.. owg de kt c2 pown syum2 jek tgok glagat ktorg.. hihi...

macam2 andaiAn timbul d sbbkn kjdian 2.. de ckp uda maJok.. de ckp uda sangkot kt lift.. ianya sangat lawak smpi susah nk berhenti gelak.. hehe.. then, ktorg nek lift strusnye.. kt lam lift sempat g snap pic.. tp syg, uda xde time nie.. hoho..



smpi kt level 7, jmpa uda pas 2 smbung program ktorg tgok wygg.. FAST FURIOUS sanGAt gemPak.. x rugi buaNg duit kt tiket 2.. 5*..!! n ta sabar nk tggU smbuNgannye.. hehe.. sapew2 ta tgok g, sila ke cinema b'dekatan utk mnoNtonye k.. (seMpat g promote..) hehe...

selesainya tgok wyG, ktorg beredar ke daNga ciTy maLL utk mem'bOwlIng' kn diri smbil m'habiskn mse2 bersame2.. da abes b'bowling', last destinaNtion kaMi d stulang utk dinner.. lepak kt cna jaP then trus bLek coz masing2 da penat..

2 aNgah, aCik, uda, uCu n x lupe jUga utk boyfie.. thanks a lot for a sweet super dupper suNday.. sangat besH lepak ngn u aLL.. t de mse kte hangout sme2 g k.. aLong syG korg..!!!

sebeLum b'pisaH, hiburkan la mata anda denGan gambar2 memori sepAnjang 8maY nie..






##aNgah n uda yg best giLer..!!!





##aBang n aCik

##aCik n aNgah 'loVe'



## aNgah n uda semPAt g pOSe b4 bLik.. hehe~



p/s : aYat ntah paPe coz asek gelak jek tiMe create entry.. sowie if xbpe faham.. hoho..

##insyaaLah.. next planniNg kte picnic pLak smbil mndi manda @ camping d guNung ledang.. nantikn kemuncuLAnnye.. <3

~dYe shOppiNg~

1st tman dye cari sLuar.. suMe kDai masuk.. tp tak beLi.. hoho.. sanGat peNat n stress.. rupanya lelaki lagi cerewet bab2 shopping nie.. ade je yG tak kenA kt something 2.. jalan punya jalan.. cari punya cari.. akhirnya penantian i terjawab gk.. jmpa gk la seluar yg dye naK.. tgok harga… fuHh..!!! mcm nk pitam.. hehe.. tp xpela.. dah janji ngn dye nk blnje.. so, kena la ikhlas.. actually, I dah lame jnji ngn dye nk belikn sluar.. but dri January g we all cari.. kt kL rsenye sume tmpt dah I cri.. tp tak juMpa.. nie alang2 dah jumpa, belikn jela even x 100% same.. jnji dye suke.. cukup la.. so, dye pown amek la.. tgah2 tunggu salesman ambik yg new one, boley pulak dye pusing2 kt tmpt kasut.. ai, xkan dye nk bli kasut plak kot.. 1 by 1 dye beLek.. mintak2 xde la yg dye berkenaN.. hehe.. but, bile dye peganG kasut zara kaler putih, tetibe lak yg yG berkeNAn.. siap terbayang2 g c dye meMakainye.. nie, if dye berkeNan mb I trus beli je kot.. lawa giler.. da la kami nie p’cinTa tegar putih.. hehe.. tp pas dye pegang kasut 2, dye letak balik n tgok2 kasut lain.. ai, tak berkenan kot.. xpela.. selamat weT gji i bulan nie.. hehe~ but, tetibe dye ambik kasut zara 2 n tnye I ley ke if nk kasut nie.. dear, ambik la.. dah suka kn.. senyum giler dye ble I cakap cm 2.. kt mind nie da terbayang da wet gji I sume terbang kt kedai nie.. hoho.. nampaknya, selepas nie, I tiap2 hari la kena balik makan umah mama.. maaf kan saya mama.. sume nie bakal meNantu mama punye keje.. jgn salAhkan ayein k.. hehe~

Pas 2 I tanye dye ade ape2 lagi nak beli x..? dye cakap xde.. so, I ajak dye g kt cashier utk truskn sesi pembayaran.. selepas d camput, d toLak, d bahagi, d darab akhirnye dapat la grand total utk sluar n kasut.. I wat2 x nampk je angkanye 2.. tp, time nk byar 2 tetibe c boyfie kluarkn card.. xpe, I bayar sendiri.. wah boyfie.. ikhlasnya ati mu.. sy dgan muka penuh senyuman cakap kat boyfie. Xpela ciN.. kan I da jnji nk blnje.. so, please accept it.. lgpun bukan selalu k.. next time, u blnje I plak.. xpown t if I xde duit da, I claim sume nie kat u k… hehe..c cashier pown tumpang gelak sme.. sume dah selesai, c boyfie tak henti2 wish thanks kat i.. ish3.. it’s ok la dear.. aNggap jek 2 mothly anniversary present dri i.. n tolong jaga baik2 k.. n honestly.. muke boyfie puas giler dapat seluar n kasut… hoho.. tak kesah la berapa pown nilainya, sume 2 u n ianya tak daPat d taNdingi dengan nilai cinta u pd I utk 5tahun nie.. thanks a lot..!!!

p/s : xde pic coz lupe nak ambik.. hehe~

Monday, May 09, 2011

~menTAri hiDuP~

Kala senja itu tiba
Kutermenung sendirian
Terasa diriku ini jauh dari rahmat Tuhan
Dosa yang aku lakukan
Menerjah ruang fikiran
Masihkah ada untukku keampunan

Gelap rasa dunia ini
Tanpa cahaya Ilahi
Baru kini kusedari
Jalan yang aku lalui
Memusnah pedoman hidup
Melempar hatiku ini ke lembah kehinaan

Dalam kegelapan itu
Terbit cahaya dari-Mu
Memandu hamba-Mu menuju iman
Menginsafi diri dengan ketaqwaan dan kesabaran

Kau terangi jalanku menuju syurga-Mu
Dan Kau tunjuki dengan hidayah-Mu
Hanyalah pada-Mu kuhadapkan diri
Mohon keampunan

Wahai Yang Maha Pengasih
Bantulah hamba-Mu ini
Yang kian terumbang-ambing
Di dalam arus duniawi
Kuberdoa kepada-Mu
Memohon limpah rahmat-Mu
Mentari hidupku kan bersinar kembali

Sunday, May 08, 2011

~motHer's daY~

Alegre and Unique Mother's Day

Another Mother's Day is rolling again in the corner, which means that we must find a unique gift all those who have given before. Whether or not we have to get a true gift to our mother, or someone like a grandmother or a close friend, can be difficult to achieve something different from the previous year. This is why there is this article to help you for another Mother's Day! Here are some tips and suggestions to help make this a good thing.

Remember, the keyword for this Mother's Day is to customize! This means you can get a gift like that you gave in the past, but the personal touch can really make things just that much more special. Here are some examples that show exactly what we understand, and easy! But the powerful concept of customization to work for you!

***woNderfuLL gift for my mum***

A picture frame with a beautiful photo of a favorite family event can also be a great gift. What mother or grandmother do not have pictures around the house that they can brag about their children or grandchildren? If you are tech savvy, get digital photo frame. You can also go one step further by setting up an entire album of special moments of your family. If you choose a disk or a picture frame, customization is easy to have their initials engraved on the photo frame or album cover. Remember, these are small details that really make a special gift for Mother's Day.

As you can see Mother's Day gives not be an expensive process. If none of them are quite his cup of tea, remember that the theme of personalization can be applied to almost any gift. Make sure that your gift show your gratitude, and shows that you are always in attention! To celebrate Mother's Day Happy!


## really miss my mum.. rndu momment kita bergelak tawa sambil di jeling cemburu oleh adik.. rndu nak tidur di riba ibu.. kita sangat rapatkan.. ibu, sy syg ibu.. terima kasih untuk segalanya.. semoga ibu aman di sana dan di tempat di antara orang-orang yang beriman.. al-fatihah.. terima kasih tuhan kerana memberikan peluang untuk menjaga ibu di saat2 terakhirnya..

Friday, May 06, 2011

enGAgement~

hye peepS.. today juZ nk sHAre 1topik haNgat.. hihi..
smLm time aYeiN datiNg ngn boyfie, dye da ckP saL peRtuNangaN..
terkEjut gLer.. btoL ke dye niE.. reaKsi aYeiN time 2 mmG sGt xciteD..
but aYeiN da reaDy ke..? cm taKot jek.. huhu~

ktorg semBang la paPe yg ptOt wat.. pe yg ktorg iMpikn.. nk taw cmne..? truskn membaCa k.. hehe~







cHantek x pIc kt aTAs nie..? coPy dri teNet.. maaF.. hehe~
but nie buKAn iMpiaN aYeiN.. yg aYeiN nk cmnie jek..





ha, nie jewk yG aYeiN nk.. 1 ciNcin n 1nasKaH aL-quRan..

kt cnie gk aYeiN nk shAre something.. actuaLLy aYeiN nie ta suke g kndurI kawen.. haha.. ta taw nPew.. tp riMAs dGn suAsaNa yg sesaK.. kLu aYeiN kawen pown juZ nk wt yg waJib.. n simpLe.. tp boley ke erk.. huhu.. ta taw la cmne time wedding t.. hopefuLLy future husbaNd memaHAmi.. hehe..